Mike Verharen is vorig jaar als stagiaire begonnen bij Prodware. Dat beviel van beide kanten zo goed dat hij bij ons in dienst is gekomen. Prodware is altijd op zoek naar geschikte kandidaten voor het Graduate Programma, een traject waarin jonge talenten de kans krijgen zich te ontwikkelen tot professionele werknemers. In zijn blog vertelt Mike hoe hij de eerste periode als medewerker beleeft en welke rol Prodware speelt in de eerste fase van zijn carrière.

Wat is jouw functie bij Prodware en wat doe je op de afdeling?

Ik ben werkzaam als Business Solutions Graduate. Momenteel zit ik ongeveer halverwege het Graduate programma van Prodware, waarbij ik nu steeds meer een rol kan spelen in verschillende klantprojecten. In teamverband verzorgen we onder andere de implementaties van Microsoft ERP-systemen bij klanten, waarbij ik me tot nu toe vooral gericht heb op implementaties van Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Hoe ben jij bij Prodware terecht gekomen?

Ik ben in het voorjaar van 2020 gestart met mijn afstudeerstage bij Prodware voor mijn opleiding Finance & Control. In dit traject heb ik gekeken naar de huidige administratieve organisatie, en welke aanpassingen gedaan moesten worden om meer grip te krijgen op de omzet. Ondanks de verre van ideale situatie (lees: Corona) hebben we dit gelukkig tot een succesvol einde kunnen brengen.

Toen deze periode tot een einde kwam, ben ik gaan polsen welke mogelijkheden er voor een vervolg bij Prodware lagen, gekeken naar mijn interesse voor Finance en IT. Na de juiste mensen gesproken te hebben, kwamen we snel tot een overeenkomst en zodoende ben ik 1 september op deze functie begonnen.

 Hoe verliep jouw inwerktraject en volg je nog opleidingen?

Ik word op dit moment klaar gestoomd als functioneel consultant. Hierbij heb ik vooral aan het begin van het programma tijd en ruimte gekregen om cursussen te volgen om mijn kennisniveau op peil te krijgen. In de afgelopen maanden heb ik deze kennis al kunnen toepassen bij verschillende klanten.

Bevalt Prodware als werkgever?

Voor mij is het in deze eerste fase van mijn carrière  veruit het belangrijkst dat een organisatie tijd wil stoppen in de ontwikkeling van haar medewerkers. Tijdens mijn afstudeerperiode zag ik dat dit bij Prodware goed geregeld was, met niet in de kleinste vorm het opgezette Graduate programma. Mij wordt uitgebreid de ruimte geboden om door cursussen, klantopdrachten en interne kennis in de organisatie mijzelf te ontwikkelen tot een volwaardig consultant, en dat waardeer ik zeker.

 Wat wil je hier bereiken?

Aangezien mijn interesse bij Finance ligt, wil ik op dit gebied mijn kennis in de producten van Microsoft zo ver mogelijk verdiepen. Door veel praktijkervaring op te doen bij veel verschillende klanten hoop ik zo een volwaardig functioneel consultant te kunnen worden met een expertise in Finance gerelateerde vraagstukken.