Harold van Boxtel werkt als Senior Consultant bij Prodware. Hij vertelt je graag waarom hij werken bij Prodware zo leuk vindt en hoe hij met de lastige kanten van zijn functie omgaat.

Wat is jouw functie bij Prodware?

Ik ben werkzaam als Sr. Consultant binnen de Dynamics 365 F&SCM (Finance & Supply Chain Management) business line. Ik houd me daar bezig met de functionele kant van het Dynamics D365 F&SCM business platform van Microsoft en dan met name op de domeinen van Inkoop en Verkoop (zowel Groothandel als Retail/E-Commerce). Dat betekent dat ik verantwoordelijk voor het vertalen van de bedrijfsprocessen van de klant naar een efficiënte inrichting van D365 F&SCM. Waar nodig geef ik ook advies over aanvullende oplossingen.

Objectief advies

Voor mij is het belangrijk dat de bedrijfsdoelstellingen van de klant maximaal ondersteund worden. Soms betekent dat echter ook “Nee” zeggen tegen een klant, bijvoorbeeld als je vindt dat de huidige werkprocessen o.b.v. je ervaring niet in lijn liggen met wat gangbaar is in de branche. Als specialist is het belangrijk dat je objectief advies geeft en als je er dan samen uit komt met de klant, dan geeft dat een goed gevoel.

Hoe ben je bij Prodware begonnen?

Met een bedrijfskundige achtergrond ben ik begonnen met werken aan de klantzijde van consultancy, bij een importeur/ groothandel van binnen- en buitenmeubilair en woningaccessoires in Tilburg. Daar raakte ik door mijn brede kennis van diverse bedrijfsonderdelen en interesse voor IT al snel betrokken bij het implementeren en uitbreiden van de inrichting van Microsoft Dynamics Navision.

Leuke uitdaging

In 2008 kwam ik in contact kwam met het toenmalige Qurius (later samengegaan met Prodware) en hier begon ik als functioneel consultant in het Dynamics NAV team. Ik werkte aan projecten in uiteenlopende branches, zoals afvalverwerking, discrete productie, groothandel en zorginstellingen. In 2012 kreeg ik de mogelijkheid om een overstap te maken naar het Dynamics AX team. Ik sta er altijd voor open om nieuwe dingen te leren dus dit leek me een leuke uitdaging. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad!

Hoe ziet jouw werkdag als Senior Consultant eruit?

Elke werkdag ziet er anders uit en dat maakt mijn werk ook zo leuk! De ene dag werk je vanuit huis aan de inrichting van D365 F&SCM voor een klant, afgewisseld met remote afstemming met de betreffende gebruikers, of mijn collega’s op het project. De andere dag ben ik op locatie in gesprek met een klant die zich aan het oriënteren is voor een passende oplossing voor zijn bedrijfsprocessen en doelstellingen. Ook het begeleiden en coachen van trainees en junior collega’s binnen het team vind ik leuk om te doen. Tot slot ben ik ook nog lid van de ondernemingsraad binnen Prodware Nederland en dat geeft me de mogelijkheid om ook op een andere manier een bijdrage te leveren aan de ambities van Prodware.

Wat vind jij belangrijk in je werk?

Voor mij is het kunnen blijven ontwikkelen erg belangrijk, als ik ‘het kunstje’ eenmaal ken ga ik op zoek naar nieuwe uitdagingen. Wat dat betreft biedt de snelheid waarmee Microsoft het complete Dynamics365 platform ontwikkelt, meer dan genoeg uitdagingen om te blijven leren. Maar naast een brede kennis en ervaring, is het zeker ook leuk om op een bepaald aspect de Subject Matter Expert (SME) te zijn. Zo bleek op een recent project, waarbij we een klant migreerden van AX2009 naar D365 F&SCM, dat het huidige maatwerk om prijzen en kortingen te beheren helemaal niet nodig was. Het bleek namenlijk prima binnen de standaard te passen, hoe gaaf is dat!? De klant krijgt hierdoor extra vertrouwen in jou als professional.

Wat vind je zo leuk in je werk en bij Prodware?

Wat ik het meest uitdagend vind is dat dat ik mijn ervaring en kennis kan delen met klanten en collega’s, zodat ook zij hun doelen kunnen bereiken. Mijn ervaring is dat als je bereid bent je kennis en ervaring te delen, je zelf ook weer het nodige opsteekt en bijleert. Wat me daarin bij Prodware bevalt is dat er volop ruimte is voor eigen initiatief en ook ruimte om te falen en daarvan weer te leren. Soms gaan dingen gewoon niet meteen goed. Ook ervaar ik binnen Prodware persoonlijk heel erg dat mensen voorop staan, zowel klanten als medewerkers. Natuurlijk wil Prodware gezonde bedrijfsresultaten halen, maar niet ten kosten van alles. Als er verschillen van inzicht zijn is altijd de doelstelling om er samen beter uit te komen en dat lukt ons aardig is mijn ervaring.

Wat is jouw grootste uitdaging?

Zoals ik aan het begin al zei, soms moet je “Nee” durven zeggen, daar ligt voor mij nog wel eens een uitdaging. Soms kan ik in al mijn creativiteit en neiging tot perfectionisme in het zoeken naar een oplossing de tijd verliezen. Eigenlijk moet ik dan even afstand nemen, het hoofd even leeg te maken en nog eens kritisch naar de vraag te kijken, is die wel reëel? Maar gelukkig ben ik onderdeel van een hecht team dat klaar staat voor elkaar, elkaar soms ook kritische vragen stelt en zodoende in staat is om projecten tot een mooi resultaat te brengen. Wanneer mag ik jou verwelkomen in ons team?

Wil je meer over Prodware weten? Ga dan naar de Prodware website.