Medewerkers van Prodware Nederland hebben afgelopen zes maanden een vitaliteitsprogramma “Energize U” doorlopen. In het programma draait het om vitaliteit en het vermogen, de energie, om succesvol te zijn en in balans te zijn en te blijven.  In deze blog komt een collega aan het woord die graag zijn ervaringen deelt over zijn deelname aan het programma.

Wat vind je van het vitaliteitsprogramma Energize U?

“Een goede werkgever heeft oog voor zijn personeel. Je gezondheid heb je niet zelf in de hand, je gezondheid krijg je. Dat betekent wel dat je goed voor jezelf moet zorgen. De winst van het Energize U programma is voor de werkgever minder ziekteverzuim en fitte medewerkers die positief en goed gebalanceerd in het leven staan. Goed werkgeverschap is niet alleen een goed salaris of bonus, maar ook in persoonlijk aandacht en leiderschap. Aandacht voor medewerkers en inspirerend leiding geven, waaronder bijvoorbeeld het vitaliteitsprogramma zijn dingen die mij positief verrassen en die getuigen van goed werkgeverschap. Ik ben vooral blij dat het programma me eindelijk over de drempel heeft geholpen om in beweging te komen.

Wat betekent het voor jou om in beweging te komen?

Tijdens de trainingen werd mij een spiegel voorgehouden waardoor ik mij bewust werd van de patronen die ik mezelf heb aangeleerd en de consequenties daarvan. Een voorbeeld is dat ik me nu bewust ben van wat de uitwerking is van ’s-avonds laat nog mijn mail en appjes checken en bijwerken. Dit heeft consequenties voor mijn kwaliteit van slapen in combinatie met mijn fysieke en mentale herstel van de dag en mijn fitheid. Goede verdeling van energie overdag, draagt positief bij aan mijn prestaties. Normaal bleef ik de hele dag doorrennen en kwam ik ’s-avonds te moe thuis waardoor ik geen puf meer had om nog te sporten.

Zijn er meetbare resultaten?

De resultaten van de fysieke meting aan het einde van het programma waren aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de meting bij de start van het programma. Ook had ik samen met mijn coach een aantal doelen gesteld. We hadden er een minicompetitie van gemaakt en dat heeft mij getriggerd om er mee aan de slag te gaan. Een van de resultaten is dat ik in totaal 12 kilo ben afgevallen. Naast de kilo’s die ik niet meer hoef mee te sjouwen, voel ik me fysiek en mentaal fitter en heb ik een aantal onhebbelijkheden afgeleerd. Overall kan ik met trots zeggen dat de mix van inspanning en ontspanning meer in balans is wat zowel in werk als privé een positieve uitwerking heeft. Ik ben trots dit te hebben behaald en dankbaar dat Prodware investeert in vitale medewerkers.”