Wie is Hanane

Mijn naam is Hanane, 21 jaar en ik woon in ’s-Hertogenbosch. Nadat ik de HAVO succesvol had afgerond, kon ik niet wachten om een start te maken met mijn gekozen opleiding Marketing Management AD aan de Avans Academie. Ik zit momenteel halverwege mijn eerste jaar van de opleiding en ik loop sinds januari stage bij Prodware op de marketingafdeling. Ik koos voor deze studie vanwege mijn ambitie en mijn plannen voor de toekomst. Na mijn studie wil ik echt graag een baan in de marketing. De praktijk gecombineerd met theorie is wat mij het meeste aanspreekt aan deze opleiding.
Mijn grootste hobby is koken, ik sta graag in de keuken in mijn vrije tijd om nieuwe dingen uit te proberen.

Stageplek

Het vinden van de juiste stageplek ging bij mij niet vanzelfsprekend. Na een aantal teleurstellingen en tegenslagen heb ik uiteindelijk via LinkedIn een bericht geplaatst, met daarin wie ik ben en wat ik zocht in een meewerkstage. Ik ontving gelijk een bericht met een uitnodiging voor een gesprek bij Prodware. Mijn kennismakingsgesprek verliep zo goed dat ik geen enkele twijfels had om stage te lopen bij Prodware.

Mijn opdracht

Ik verricht verschillende werkzaamheden, zowel voor school als voor Prodware. Afgelopen periode was ik vooral druk bezig met het maken van een plan van aanpak voor de gehele stageperiode. Het doel van het plan is om gerichter te werk te gaan aan de hand van de gemaakte persoonlijke en vakinhoudelijke leerdoelen.

Young Professionals

Samen met mijn collega’s van Marketing en HR zoeken wij naar Hogescholen die open staan voor een samenwerking. Het voornamelijk doel is om studenten van de Hogescholen in Nederland in contact te brengen met de ICT- sector en Prodware. Het uiteindelijke doel hiervan is het werven en binden van Young Professionals voor een carrière binnen Prodware. Verder ga ik aankomende periode het Instagram kanaal van Prodware vormgeven. Super tof om dit te mogen doen! Voor nu zijn de werkzaamheden die ik verricht voor mij meer dan prima, uiteraard wil/hoop ik in de loop van mijn stageperiode te groeien als persoon maar wellicht ook binnen het bedrijf.

Veel ruimte

Voor mij is het veruit het belangrijkste dat een bedrijf tijd wil stoppen in mijn ontwikkeling en mij de ruimte geeft om mezelf te kunnen zijn. Aangezien mijn interesse bij marketing ligt, wil ik op dit gebied mijn kennis zoveel mogelijk verdiepen. Prodware biedt mij uitgebreid de ruimte om door zelfeducatie meer kennis te verkrijgen.

Leuke werkzaamheden

Wat ik erg leuk vind aan deze stage is dat ik meteen het gevoel kreeg dat ik echt bij het team hoorde. Dit is ook de reden dat ik mij snel thuis voelde bij Prodware. Wat mij al meteen opviel, is dat mijn mening als stagiair echt wordt gewaardeerd. Ik word gestimuleerd om over dingen mee te denken en dit ook uit te spreken. Ook staat iedereen open om kennis te maken en al mijn vragen te beantwoorden. Wat ik ook erg waardeer is dat Prodware niet enkel belang hecht aan je skills/ervaring, maar ook aan je persoonlijkheid. Zo creëren ze een toffe werksfeer met aangename mensen die je respecteren om wie je bent.

Mijn grootste uitdaging

Mijn grootste uitdaging is het halen van deadlines en alle studiepunten voor mijn stageportfolio. Hierbij is het belangrijk dat ik mijn eigen gemaakte afspraken nakom en het uitstelgedrag zoveel mogelijk vermijd.

Tot slot

Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om bij Prodware stage te mogen lopen. Ik krijg de volledige vrijheid, zonder ‘losgelaten’ te worden. Van mijn stagebegeleider kan en mag heel veel, maar dat moet wel teruggekoppeld worden. Elke vrijdag heb ik met mijn stagebegeleider een meeting. Het leuke is dat als je tijdens zo’n gesprek aangeeft wat je hebt gedaan, en wat je nog meer wil doen de komende week, je heel veel enthousiasme terugkrijgt. Dit stimuleert ontzettend. Kortom, ik kon mij geen betere stageplaats wensen!