Sinds een paar maanden werkt Chiel van Engelen als Junior Developer bij Prodware. Hij heeft inmiddels een paar Microsoft certificaten gehaald, al aardig wat werkervaring opgedaan en hij wil zich verder specialiseren in het Power Platform. Hieronder vertelt hij zijn verhaal.

Hoe ben jij bij Prodware terecht gekomen?

Eigenlijk ben ik dankzij een oude collega en manager bij Quadira, Rolf van Nieuwenhuize, bij Prodware terecht gekomen. Prodware werkt voor de werving van nieuwe mensen samen met verschillende recruitment bureau ’s en hij vroeg een van deze recruiters contact met mij op te nemen. Ik heb hiervoor de opleiding MBO Applicatieontwikkelaar gevolgd omdat ik graag iets met computers wilde doen en programmeren leek me heel leuk.

Voor welke functie heb je gesolliciteerd bij Prodware?

De recruiter vroeg of ik interesse had in een functie als Business Central developer, dus in eerste instantie kwam ik daarvoor op gesprek. In mijn tweede sollicitatiegesprek kwam collega Joop iets vertellen over het Power Platform en dat leek mij veel interessanter en leuker. Vooral het bouwen van apps en flows sprak mij enorm aan. Uiteindelijk ben ik in zijn team begonnen.

Waarom wilde je bij Prodware werken?

Het is een groot internationaal bedrijf waar je andere verantwoordelijkheden hebt dan bij de kleinere bedrijven waar ik voorheen werkte. Ook de mogelijkheid om certificeringen te behalen en mezelf specialiseren in een bepaalde oplossing zag ik als een leuke uitdaging. Ik zocht in mijn nieuwe baan uitdaging, leuke collega’s, gevarieerd werk en de mogelijkheid om te leren en dat heb ik bij Prodware gevonden.

Hoe ervaar je de samenwerking met collega’s

De samenwerking bevalt mij goed, Op woensdag proberen we met het team op kantoor te zijn om met elkaar te overleggen. Op andere dagen kan ik altijd iemand via teams bereiken en veel collega’s zijn vaker op kantoor. Daarnaast heb ik elke twee weken een gesprek met mijn “coach” Dave en veel contact met mijn manager Joop.

Wat heb je gedaan in de eerste maanden?

Ik heb vooral het Power Platform leren kennen want dit was helemaal nieuw voor mij. Ik heb mijn eerste twee certificaten gehaald en ik heb al aan meerdere projecten gewerkt.

Voor welke projecten ben je ingezet?

Ik heb meegewerkt aan opdrachten voor een organisatie in de sportsector, voor Prodware Foundation, een Stichting in de onderwijssector en Fast Document Extractor. Voor de organisatie in de sportsector heb ik meerdere dataflows gemaakt die elke week data uit Excel in CE importeren. Voor een Duitse klant hadden mijn Duitse collega’s iemand nodig die een PCF-control kon maken voor het offline genereren van een aantal rapporten. De Stichting waarvoor ik werkte had een aantal change requests en voor het interne Foundation project heb ik een app responsive gemaakt en lokalisatie en vertalingen toegevoegd. Fast Document Extractor is een product dat we aan het ontwikkelen zijn om attachments van emails en notities in SharePoint te zetten zodat deze niet de database vullen. Al met al heb ik al aardig wat ervaring opgedaan.

Hoe zie jij je toekomst bij Prodware?

Eerst wil ik mijn PL-400 Microsoft Power Platform Developer halen en daarna wil ik me verder specialiseren in bepaalde onderdelen van het Power Platform. De komende tijd wil ik vooral veel kennis en ervaring opdoen rondom het Power Platform door aan veel verschillende projecten mee te werken. Bij Prodware is veel aandacht voor je carrièreplanning dus ik krijg hier veel kansen om mij verder te ontwikkelen.