Auke is in september 2022 begonnen als Business Line manager bij de unit Business Central. In deze blog vertelt hij over zijn start en over zijn eerste werkweken.

Hoe ben je bij Prodware terecht gekomen?

Ik werkte in het verleden o.a. bij Ordina en toen de vacature voor Business Line manager bij Prodware open kwam te staan, werd ik door meerdere oud-collega’s benaderd. Zij dachten dat ik goed op deze functie bij Prodware zou passen. “Even praten en een kop koffie drinken kan geen kwaad”, dacht ik en inmiddels ben ik alweer ruim twee maanden werkzaam bij Prodware.

Wat sprak jou aan in deze functie?

Ik heb tijdens mijn loopbaan veel ervaring opgedaan in managementfuncties en in het leiden van innovatieve projecten. Daar ligt dan ook mijn kracht. Prodware zocht iemand die zich thuis voelt in een voortrekkersrol en zin heeft in een uitdaging. Ik was niet op zoek maar ik vond Prodware direct een interessant bedrijf. Na de eerste gesprekken merkte ik dat ik in een team terecht zou komen met een sterke ambitie, een goede sfeer en met veel gedreven specialisten als directe collega’s. Door de combinatie van deze factoren zag ik deze functie als een enorm leuke nieuwe stap en heb ik toch nog snel de knoop doorgehakt.

Hoe verliepen je eerste weken bij Prodware?

Mijn ontvangst voelde als een warm bad. Ik werd aan alle kanten goed ontvangen en mijn collega’s hielpen mij met praktische zaken en zorgden ervoor dat ik me snel op mijn plek voelde. Inmiddels heb ik met veel collega’s kennisgemaakt en maken we als team de plannen voor 2023. Mijn Business Line is vrij groot en bestaat uit een gevarieerde groep mensen. Ik zie het als een belangrijke taak om alle teamleden te betrekken en gezamenlijk onze doelen voor het komende jaar te realiseren.

Hoe kijk jij voorruit?

Ik focus me op de middellange termijn en de samenwerking met andere BL’s vind ik belangrijk. We zijn immers samen één Prodware. Naast de interne groeiambitie zal ik werken aan het extern op de kaart zetten van onze Business Line als toonaangevende en innovatieve implementatiepartner voor Business Central. Daarvoor stuur ik op kwaliteit in alle aspecten van ons werk. Ik wil het hele team een omgeving bieden waarin we kunnen groeien, ons geïnspireerd voelen en waar we het leuk hebben.

Wat valt je op bij Prodware?

Ik vind Prodware een gezellige club. Naast dat er hard wordt gewerkt is er ook regelmatig tijd voor ontspanning. Zo had ik binnen drie weken al een personeelsuitje naar een musical, een filmavond en een uitgebreide Marokkaanse lunch op kantoor. De sfeer onderling is prima. Ik wil nog veel doelen bereiken met mijn team en ik kijk vol vertrouwen naar de toekomst.

Auteur Joyce Kloosterman