Enkele maanden geleden ben ik als BI consultant gestart bij Prodware en dat ik nu een carriere opbouw in de IT sector is eigenlijk best bijzonder. Ik starte mijn loopbaan namelijk  in de theaterwereld, daarna heb ik bij een verzekeraar gewerkt en in de farmaceutische industrie. Gedurende mijn carrière groeide mijn interesse voor data en ik besloot een switch te maken. In mijn vorige baan werkte ik al met data, maar nog niet op de manier die ik wilde.

Belangrijke competenties

Ook al heb ik een andere achtergrond, ik neem natuurlijk wel een hoop werkervaring en competenties mee naar mijn huidige functie bij Prodware. Ik kan bijvoorbeeld heel goed zaken vanuit verschillende invalshoeken benaderen. Maar het blijft spannend om iets te doen, waarbij ik zelf ook eigenlijk niet goed weet hoe het moet.

Omscholen naar IT sector

Vanwege mijn interesse voor Tech en data heb ik me laten “omscholen” via Techionista. Zij bieden een traject aan waarbij je wordt klaargestoomd voor een baan op het gebied van engineering en data-analyse. Zij werken ook samen met Prodware. Tegen het einde van mijn studie heb ik gekeken welke bedrijven bij mij zouden passen en waar ik als persoon zou passen, want ik wilde graag op een plek gaan werken waar ik me helemaal thuis voel. Zo kwam ik uit bij Prodware en ook al hadden ze nog geen geschikte vacature, ik wilde toch graag eens kennis maken. En nu werk ik hier.

Dynamische omgeving

 Ik vind het heel fijn als ik aan het einde van de dag merk dat ik ergens een verschil heb kunnen maken of iets heb kunnen oplossen. Ik werk momenteel bij een klant in een dynamische omgeving, waarbij ik aan de BI/rapportage kant zit. Als daar iets misloopt, moet er direct geschakeld worden. Reageer je niet op tijd dan kunnen hun werknemers niet verder en kunnen ook de klanten in de problemen raken. Het geeft dan een fijn gevoel als ik inzichtelijk heb kunnen maken waarom iets niet zo goed werkt. Ook word ik er erg blij van als ik een probleem op het gebied van data zelfstandig kan oplossen.

Kansen pakken

Ik ben nog een junior en daardoor voelt het extra goed als het me toch lukt iets op te lossen. Al mijn opgedane kennis (en ervaring) wil ik heel graag in de praktijk brengen. Ik wil mijzelf verder gaan specialiseren op het gebied van data-analyse (en ook data engineering) en als ik kansen zie, wil ik mijn kennis en ervaring zoveel mogelijk benutten.

Ambities

Bij de klant kan ik heel veel leren. Daarnaast werk ik nu ook aan een intern project, waar ik de ruimte krijg om zelfstandig aan de slag te gaan en te leren. Ik kan zelf aangeven wat ik nodig heb, maar ik kan ook aangeven wat niet werkt. Ook is er binnen Prodware voldoende ruimte om verder te studeren, hiervoor wordt tijd en budget vrij gemaakt. Prodware wil graag weten waar je ambities liggen.

Business Line

Ik val onder de business line CEPPA: Customer Engagement Power Platform Azure. We hebben dus een breed veld van expertise in ons team. Er is daardoor altijd wel iemand die over de juiste kennis beschikt (ik ben bijvoorbeeld thuis in Power BI en een collega kan weer helemaal thuis zijn in Business Central), waardoor je altijd bij iemand terecht kan. Ik denk dat de klanten aanvoelen dat we goed samenwerken.

Online contact

 Het is fijn om te weten dat je terecht kan bij je collega’s met vragen of voor hulp. En andersom krijg ik ook al vragen of kan ik iemand ergens bij ondersteunen. Dat vind ik fijn, want je weet dat je onderdeel van een team bent. Ik heb nog wel veel vanuit huis gewerkt vanwege de pandemie, dus voornamelijk nog veel online contact gehad. Des te leuker is het om op kantoor te zijn en collega’s te ontmoeten.

Persoonlijke onboarding

Bij Prodware krijg je een persoonlijk onboarding programma. Je spreekt daardoor ook met collega’s van andere business lines. Daarnaast krijgen alle nieuwe medewerkers een mentor toegewezen, waarbij je terecht kan als er iets speelt of als je ergens tegenaan loopt. Je bespreekt ook wat je in de toekomst zou willen en wat je daarvoor nodig hebt. Ik hoop nog veel te kunnen leren en te kunnen bijdragen zodat we het als Prodware goed blijven doen en blijven groeien.

Ben jij benieuwd naar jouw mogelijkheden bekijk onze vacatures